Publicat în SARS-CoV-2

Testare, teste și autopsii în COVID-19

Un interviu, care merită citit, cu Dr. Ligia Barbarii, medic primar de medicină legală, șef al Laboratorului de Genetică din cadrul Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București.

“-S-au cumpărat la hei-rup niște echipamente, s-au primit și donații din domeniul privat. Dar principala problemă a rămas cea a personalului calificat într-un domeniu specializat de vârf. Pentru că nu poți să formezi un specialist în genetică peste noapte. Și degeaba cumperi și ai donații, dacă nu ai oameni calificați pe măsură care să lucreze.

Rezultate îndoielnice. Nu-i exclus. Orice se poate. Pentru că aceste laboratoare nu au fost validate. Nu au experiență. Și, evident, că apar niște semne de întrebare.

Ar trebui să iasă măcar o dată pe săptămână vreun funcționar al Ministerului Sănătății sau al Institutului de Sănătate Publică și să ne spună: ce tipuri de teste s-au achiziționat, dacă le folosesc și alte țări, ce rezultate au avut, câte din kiturile cumpărate au fost de bună calitate, câte au fost nefericite?

De la OMS au venit niște protocoale de prelevare a eșantioanelor biologice pentru analiza COVID. Conform lor, țesuturile se pun într-un mediu, în engleză scria „salt solution” și Ministerul Sănătății a transmis o traducere greșită, comunicând în teritoriu că țesuturile se transportă în „ser fiziologic”.

Iar în privința testărilor în această pandemie, poate că ar trebui să gândească decidenții noștri din Ministerul Sănătății la un sistem de evaluare al laboratoarelor implicate.

Citiți tot interviul aici:

https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/interviuri/despre-lipsa-autopsiilor-asa-zisele-laboratoare-ale-dsp-si-alte-balbe-in-vreme-de-pandemie-849765.html

sursa foto: recordnepal.com

Un gând despre „Testare, teste și autopsii în COVID-19

  1. Ceeace este isbitor pentru cine a invatat Limba Romana inainte de reforma invatamantului, imposa Romaniei de Puterea , à carei Armata Rosie ocupa Romania, si anume, inainte de 1948, sunt expresiile absurde introduse in timp celle 45 de ani de servitute ideologica ,politica si intelectuala, suferita,impotriva vrerii ei,de Natiu.ea Romana,expresiile absurde,care au inlocuit pe cele correcte ,,si vulgaritatea,care a inlocuit décenta si éléganta exprimarii La acestea, s,au adaugat, vai noua! dupa 1990, stupide le cuvinte ,,globaliste,, sau ,,globisch,,!!! Acest grotesc amestec inlocuieste astazi Limba Romana. Exemple ,,cumparat la hei rup,, domeniu specializat la varf, ,,sa gandeasca decidentii,, laboratoire implicate,, in limbajul persoanelor,situate in unele din functiile,cele mai inalte! Dar a constata, à critica, à ironiza, à ridiculisa , à rade pe seama altuia si a il lua in batae de joc, nu sunt metode ,care indreapta lucrurile. Lucrurile se indreapta cu eforturi, mari,giganttice,uneori ,collective si de lunga, foarte lunga durata. Totalitatea lor poate avea numele numele de Opera organizata de instruire si éducatie populara,elementara.A bon entendeur,salut! Salut pe cel ce a inteles. ,,Nu este necesar sa réusesti ca sa intreprinzi, Nici sa speri, ça sa persévérezi,, .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s