Blog

Hristos a înviat!

Iisus i-a spus: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. (Ioan 11:25,26) Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, care a biruit moartea pentru a ne oferi darul vieții veșnice, să vă umple inima de lumină,…

Alegria

Alegria înseamnă, în limba spaniolă, bucurie sau fericire. De câțiva ani, mă uit în jurul meu și observ că am uitat să ne bucurăm, că am uitat să fim fericiți. Manipulați și bombardați de mass-media cu știri negative, bulversați de relativismul moral și de confuzia indusă de tot felul de „progresisme”, ajungem să ne trăim…

Gramatica tainei lui Hristos

Joi, 7 martie 2024, va avea loc la Iași, în sala Sinaxar de la Muzeul Mitropolitan, un eveniment ce merită semnalat: lansarea cărții Gramatica tainei lui Hristos. Un studiu istorico-teologic al unirii după Ipostas în secolul al VI-lea, coll. Historia Christiana 12, Ed. Doxologia. Prezentarea va beneficia de prezența autorului, Marius Portaru și are drept…

Rădășeni – 600 de ani

Pe 16 februarie am participat la sarbatorirea a șase sute de ani de la prima atestare documentară a satului Rădășeni – loc în care m-am „născut” în profesie. Aici, am fost medic între 1973 și 1978, perioada cea mai liniștită și frumoasă din viața mea profesională. Pentru cine nu știe, Rădășeni se află într-o mică…

Lockdown – un concept nou al sănătății publice

De la începutul nebuniei COVID-19, în Europa, în februarie 2020, am fost surprins de măsurile luate ca răspuns la pandemie și cel mai adesea nu le-am susținut. Am fost printre primii români care au semnat The Great Barrington Declaration (1) redactată de Martin Kulldorff (profesor la Universitatea Harvard), Sunetra Gupta (profesor la Universitatea Oxford) și…

Un fake news post COVID-19

La finele anului 2023, pentru o scurta perioadă, (sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie), dezbaterea publică a fost dominată de dosarul penal privind achizițiile așa-ziselor vaccinuri anti-COVID. Cum se întâmplă frecvent în România, acest subiect a fost tratat superficial, politizat și a fost repede abandonat în favoarea altora, care au aparut în spațial public.…

Stepanakert – orașul fantomă fără suflet

Stepanakert, orașul situat într-o vale pe versanții estici ai lanțului muntos Karabakh, a fost capitala Republicii Artsakh (Nagorno-Karabah) înainte de ofensiva azeră din 2023. Regiunea Nagorno-Karabah a avut o istorie tragică. Populată predominant de armeni, a fost revendicată, după căderea Imperiului Rus din 1918, atât de Republica Democrată Azerbaidjan, cât și de Republică Armenia (prospăte…

A XVIII-a Conferință Națională de Bioetică

Dragi prieteni, Vă invit la cea de-a XVIII-a Conferință Națională de Bioetică, ce se va desfășura online, în perioada 7-9 decembrie 2023. În acest an, tema conferinței este „O perspectivă bioetică asupra provocărilor lumii contemporane”. Această temă poate fi considerată o continuare a dezbaterilor din anii anteriori privind provocările etice ale progresului tehnologic, dar are și noi valențe. Astfel, alegerea temei a avut la bază mai…

Vă place muzica?

Este o întrebare retorică. Nu am cunoscut nicio persoană căreia să nu-i placă muzica. Nu același gen de muzică, dar aceasta este o percepție individuală și trebuie să acceptăm preferințele fiecăruia. Eu ascult orice gen de muzică și nu am ifosele celor care condamnă în public o anumită muzică pentru ca apoi să o „savureze”…

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.